Sâmbătă 13 Iulie 2024, Actualizat acum 194 zile 12:00 am

 

VIDEO! Percheziții de amploare în județul Bacău la contrabandiști de arme

politiePolițiștii din Bacău au reținut zece persoane bănuite de sâvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului general al Poliției Române.

La data de 19 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au efectuat 66 de percheziții domiciliare, pe raza comunelor Bogdănești, Oituz și Cașin, la locuințele și stânele unor persoane bănuite de sâvârșirea infracțiunilor de contrabandă calificată cu arme, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase Bacău, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.

Din investigații au rezultat indicii că persoanele în cauză ar fi deținut ilegal arme şi muniţii care ar fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor de braconaj cinegetic. Carnea, pieile și trofeele ar fi fost în cele mai multe cazuri împărţite între cei în cază, iar uneori comercializate către terţe persoane.

În urma efectuării perchezițiilor domiciliare au fost identificate, ca deţinute illegal, şi indisponibilizate în vederea confiscării: o armă de vânătoare cu glonţ calibru 30-06, două arme de vânătoare cu alice calibru 12 şi calibru 16, o armă de tir calibru 5,6, zece arme confecţionate artisanal, cu alice de diferite calibre, două pistoale neletale supuse autorizării, 324 de bucăți cartuşe de diferite calibre, două capcane metalice, 14 trofee de vânat, 800 de grame de pulbere, 85 de tuburi de cartuşe de diferite calibre, 12 bucăți de produse pirotehnice, două lunete, un dispozitiv de vedere pe timp de noapte, 29 de kilograme de carne de vânat, un corp de grenadă și trei bucăți de proiectile de diferite calibre din perioada ultimului război mondial și o plasă monofilament.

În cauză s-a dispus reținerea pentru 24 de ore a zece persoane, urmând să fie prezentate Tribunalului Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Lăsați un comentariu

*