Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Centrala pe gaz sau semineul pe lemne? Cum este mai avantajos

Centrala pe gaz sau semineul pe lemneÎn special înainte să vină perioada rece, încălzirea locuinței este una dintre principalele griji ale familiei. Cu toții ne dorim confort, dar și ca facturile să nu fie prea mari. Varietatea opțiunilor, teama că nu ai făcut alegerea potrivită, dar și costurile mari ridică multe întrebări și de cele mai multe ori fac ca alegerea să fie și mai delicată.

Pănă în anii’90 nu aveai prea multe opțiuni, iar lucrurile erau simple. Din cauza faptului că oamenii nu aveau prea multe opțiuni din care să aleagă, centralele de cartier erau de bază pentru cei care locuiau la oraș, în timp ce locuintorii de la sate foloseau sobe sau șeminee pe lemne.
Însă, o dată cu trecerea timpului lucrurile s-au schimbat. Țara a cunoscut o dezvoltare pe mai multe planuri, iar oamenii au început să fie mult mai atenți atunci când vine vorba să facă o alegere, și să le evite pe cele ineficiente. Așadar, în locul ulitizării la comun a apei calde și încălzirii care duceau la o risipă de bani, au decis să aleagă centrala pe gaz. Pentru cei care locuiau la casă existau, într-adevăr, mai multe soluții, pe lângă centrala pe gaz, care a ajuns pe culmile succesului în anii 2000, o sobă sau un semineu electric performat care încălzeau spații mult mai mari la costuri mai reduse erau în topul preferințelor.

Centrala termică este folosită, în continuare, de foarte mulți oameni pentru numeroasele ei avantaje. Confortul termic este unul dintre ele, și asta datorită conexiunii directe la gaz, iar temperatura și presiunea sunt constante. Pe lângă faptul că nu necesită curățare sau întreținerea căldurii cu lemne, aceasta poate fi programată pentru pornire în anumite intervale orare. Despre semineu nu se poate spune același lucru deoarece acesta necesită alimentare continuă cu lemne, temperatura nu este constantă, iar întreținerea este obligatorie pentru a da un randament bun.

Dar avantajele șemineului totuși există. Dacă în cazul centralei confortul este caracteristica principală, în cazul șemineului ambianța creată și plăcerea de a sta la gura sobei sunt cele mai importante. Aspectul spațiului în care este amplasat șemineul va fi mult îmbunătățit, fiind chiar un element surpriză în interiorul locuinței, care va întregi livingul plin de musafiri. Costul inițial al unui șemineu poate să fie puțin mai mare decât al unei centrale, însă, în timp întreținerea pe lemne va compensa toată investiția inițială. În cazul unei pene de curent, datorită independenței de electricitate, șemineul funcționează la parametri normali, în timp ce centrala se oprește. Trebuie reținut însă că și centrala pe gaz și șemineul au legătură la calorifere, având capacitatea de a încălzi o întreagă locuință. Centrala oferă randament, în timp ce șemineul centrală oferă atât randament, dar și design.

Ai analizat, ai pus în balanță și ți-ai dat seama că șemineul ar fi varianta cea mai potrivită? Ei bine, la PeFoc.ro găsești o gamă variată de șeminee pe lemne, șeminee electrice, pe gaz, dar și accesorii semineu la cele mai bune prețuri din țară. PeFoc.ro oferă calitate, căldură și confort, oferind avantaje pentru fiecare produs în parte, în plus poți beneficia de oferte personalizate, care vin la pachet cu părerile specialiștilor în materie de șeminee. Pe scurt, noi facem tot, tu pui pe foc!

Lăsați un comentariu

*