Miercuri 28 Iulie 2021, Actualizat acum 208 zile 12:00 am

 

Percheziții la penitenciarul Bacău

perchezitii_evazionisti_50682600-300x168Poliţiştii au afectuat o percheziţie domiciliară şi patru percheziţii la Penitenciarul Bacău, fiind destructurat un grup infracţional specializat în înşelăciuni prin metoda „Accidentul”. A fost probată activitatea infracţională a patru persoane aflate în stare de detenţie, o altă persoană fiind reţinută în baza ordonanţei pentru 24 de ore.

Cu aproape trei luni în urmă, Poliția municipiului Vatra Dornei a fost sesizată de către o femeie de 46 de ani, din localitate, despre faptul că în data de 13 iunie 2016 în jurul orelor 22.00 a fost sunată pe telefonul fix de către o persoană de sex masculin care s-a recomandat a fi avocat, acesta spunându-i că fiul ei a fost implicat într-un accident rutier în Anglia și că are nevoie de suma de 20.000 lei.
Partea vătămată a fost de acord să pună într-un plic suma de 10.000 lei, și a înmânat-o unui șofer de taxi din municipiul Vatra Dornei. În urma investigațiilor s-a stabilit că taximetristul a înmânat la rândul său banii unei alte persoane în zona barajului Bicaz, județul Neamț.

La data de 13 august 2016, polițiștii au descoperit  că persoanele bănuite de comiterea faptei se află încarcerați într-o unitate de penitenciar. Având în vedere faptul că pe raza județelor Neamț, Bacău și Vaslui s-au comis fapte cu același mod de operare, s-a luat legătura cu polițiștii de investigații criminale de la polițiile municipale care au în lucru dosarele penale, stabilindu-se întreaga grupare infracțională.

Astfel, vineri, 13 august 2016, între orele 06.00 – 11.00 polițiști din cadrul Poliției municipilui Vatra Dornei – Biroul de Investigaţii Criminale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, împreună cu polițiști din cadrul Poliției municipiului Vaslui și din cadrul Poliției municipiului Bacău, au pus în executare patru autorizații de percheziție domiciliară emise de către Judecătoria Vatra Dornei și Judecătoria Vaslui, în incinta penitenciarului menționat. De asemenea polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au pus în executare o autorizație de percheziție domiciliară, emisă de Judecătoria Piatra Neamț, la domiciliul unuia dintre complici aflat pe raza municipiului Piatra Neamț.

În urma efectuării celor cinci percheziții, de la domiciliul unui bărbat de 30 de ani, din municipiul Piatra Neamț, au fost ridicate două telefoane mobile folosite la comiterea faptelor, suma de 2900 euro și 700 lei.

El le-a declarat anchetatorilor că la cererea unei persoane aflate în stare de detenţie în penitenciar, s-a deplasat în zona orașul Bicaz unde a primit o sumă de bani de la taximetristul din municipiul Vatra Dornei, care la rândul lui i-a primit de la persoana vătămată. Suspectul a fost reținut pentru 24 de ore de către polițiști în baza ordonanţei de reţinere.

„În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „înșelăciune” pentru a se stabili cu exactitate forma de participaţie penală a celor implicaţi dar şi pentru identificarea tuturor victimelor şi recuperarea prejudiciilor”, se arată într-un comunicat al IPJ Suceava.

Lăsați un comentariu

*