Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Fotograful pentru nuntă, un colaborator în care mirii își pun toată încrederea

fotograf-nunta-jadoris_2Tendințele actuale ce țin de organizarea evenimentelor speciale precum nunțile sunt atât de variate și de complexe, încât cuplul de miri este ușor debusolat despre alegerile privind colaboratorii. Piața este destul de ofertantă și mai este un fenomen binecunoscut, cel de grabă de a rezerva o dată. Se întâmplă și în ceea ce privește fotograful de nuntă.

Calendarul evenimentelor a început să fie unul repetat an de an: nunțile și botezurile au loc oricând începând cu luna mai cele mai multe și până la final de septembrie. Cu mici excepții când sunt posturi sau alte restricții fie ele personale sau religioase, majoritatea evenimentelor se desfășoară în acest interval. Ori dacă ești în căutare de fotograf pentru o nuntă de iulie și faci un prospect pe piață ai slabe șanse să găsești disponibilitatea celor mai bine cotați fotografi într-un timp scurt.

Ai încredere în fotograf

Poate că una din probleme este chiar teama. Cuplul de miri se teme de un eșec, de faptul că albumul de nuntă va rezulta a fi altceva decât se aștepta. Așadar nu își permite să strice amintirea unei zile atât de importantă precum nunta. Respectă cu sfințenie ceea ce alții recomandă și preferă să grăbească lucrurile, să rezerve o dată chiar și cu doi ani înainte. Nimic greșit, dar ce te faci dacă nu poți face asta?

Este important de reținut că fotografi pentru nunta sunt o mulțime și de ales îl alegi pe cel pe care îl vezi nu doar ca pe un colaborator. Poate fi chiar chimia între oameni, pentru că dincolo de a fi fotograf este artist, te urmărește cu obiectivul și asta nu trebuie să însemne o stare de disconfort.

Alegerea celui care să fie prezent la un eveniment special este supusă desigur unei set nescris de reguli. Să fie vorba de cel care empatizează cu cei doi miri, să fie cel flexibil care înțelege și ține cont de preferințe anume, nu lucrează standard și nu merge pe același tipar de ședinţă foto se află printre interesele mirilor.

Recomandări

Important de asemenea este ca cei doi miri să nu fie prea limitați și stricți din punct de vedere al bugetului. Desigur că prețurile sunt destul de mari, dar în raport cu ceea ce fotograful reușește să ofere, un număr de fotografii, o ședință foto sau mai multe, există și justificarea bugetului.

Nu va limitați la locație

Fotografii la ora actuală sau cel puțin unii dintre ei sunt deschiși la colaborări astfel că vor răspunde favorabil unor cereri ce vin din partea mirilor la distanță considerabilă de locația fotografului. Spre exemplu echipa Jadoris, cu pagina oficială jadoris.com, este din Sibiu, dar asta nu descurajează să participe la evenimente în orice colț de țară sau în afara ei. Până la urmă, dacă ai un favorit și la propria nuntă este un vis împlinit ca respectivul să îți fie colaborator, de ce distanța trebuie să fie un factor descurajant?

Lăsați un comentariu

*