Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Peste 4 milioane de euro, investiți în infrastructură socială în județul Bacău

Moinesti, stiri, bacau, news, semnare contracteSpitalul Orășenesc din Comănești și Școala „George Enescu” din Moinești,  Școala „Ioan Ciurea” vor beneficia de fonduri din Programul Operațional Regional 2014-2020 (REGIO), Prioritatea de investiții – 3.1 B – Sprijinirea eficienței energetice în clădirile publice.

Cinci importante contracte de finanțare, care anagajează fonduri neramburabile de 6 milioane euro, au fost semnate săptămâna aceasta, între Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, prin Dl Vasile Asandei, Director General și inițiatorii proiectelor, după cum urmează:

MUNICIPIUL MOINEȘTI, prin Dl Primar Valentin VIERU, pentru proiectul REABILITARE TERMICĂ IMOBILE ȘCOALA „GEORGE ENESCU”, în data de 23 iulie, la Piatra Neamț.

Proiectul va avea o durată de implementare de 74 de luni și are ca obiectiv creșterea eficienței energetice a Școlii generale „George Enescu”, prin realizarea unor lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii, precum și a unor lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, lucrări de instalare a sistemelor de ventilare, lucrări de modernizare a instalației de iluminat.

Valoarea finanțării nerambursabile este 698.271 Euro și reprezintă 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului.

Comanesti, stiri, bacau, news, semnare contracteORAȘUL COMĂNEȘTI, prin Dl Primar Viorel MIRON, pentru proiectul EFICIENTIZAREA ENERGETICĂ A CLĂDIRILOR PUBLICE – SPITALUL ORĂȘENESC „IOAN LASCAR” – JUDEȚUL BACĂU, ORAȘUL COMĂNEȘTI, STRADA VASILE ALECSANDRI, NR. 1, în data de 25 iulie 2018, la Piatra Neamț.

Proiectul va avea o durată de implementare de 41 de luni și are ca obiective reducerea emisiilor de carbon cu aproximativ 68% și îmbunătățirea eficienței energetice a clădirii, în vederea obținerii unei economii anuale de energie de 53,73 % din consumul inițial.

Valoarea finanțării nerambursabile este 3.866.679 Euro și reprezintă 98,00% din valoarea eligibilă a proiectului.

Preocuparea ADR Nord-Est pentru încurajarea și accelerarea tranziției către o societate cu emisii scăzute de carbon este una considerabilă și se manifestă pe mai multe paliere. Unul dintre acestea este utilizarea tuturor oportunităților de finanțare oferite de Programul Operațional Regional pentru eficiență energetică, iar apetitul pentru proiectele de reabilitare termică a clădirilor publice este un indicator relevant în acest sens. În mod complementar, sprijinim consolidarea capacității autorităților locale de a elabora strategii și planuri de acțiune integrate pentru eficiență energetică durabilă și adaptări climatice, astfel încât acțiunile concertate să aibă un impact major în sensul protejării mediului înconjurător. ” a declarat Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est .

 

Lăsați un comentariu

*