Joi 18 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Două persoane din județul Bacău s-au electrocutat săptămâna trecută, în urma unor intervenții neautorizate la rețeaua electrică

Urme de electrocutare pe un post de transformare, stiri, bacau, newsDouă persoane din județul Bacău s-au electrocutat săptămâna trecută, în urma unor intervenții neautorizate la rețeaua electrică, anunță Delgaz Grid. În unul dintre cazuri, din nefericire, un bărbat de aproximativ 50 de ani a decedat. În al doilea caz, un băiat de 16 ani s-a urcat pe un post de transformare să facă o fotografie şi s-a electrocutat la 20.000 V fiind transportat la spital cu răni extrem de grave.

„Sunt acţiuni care nu trebuie făcute, iar riscurile trebuie să fie permanent în atenţia noastră. Tocmai de aceea electricienii care intervin în reţele au întotdeauna încălţăminte şi mănuşi electroizolante, salopete din material termorezistent şi căşti de protecţie. Ei fac o serie de verificări înainte de a lucra şi îşi iau măsuri de siguranţă pentru a se întoarce acasă de la serviciu şi pentru a se bucura de ceea ce ne oferă viaţa”, se arată în comunicatul Delgaz Grid.

Lăsați un comentariu

*