Sâmbătă 20 Aprilie 2024, Actualizat acum 110 zile 12:00 am

 

Câinii fără stăpân din Bacău vor fi sterilizați

Autoritățile din municipiul Bacău, alături de voluntari au găsit o soluție pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân: sterilizarea acestora.

Cum eutanasierea nu este acceptată de iubitorii de animale, autoritățile locale încearcă să oprească sursă din care apar mereu alţi şi alţi maidanezi.Ca să nu mai existe căţeluşi abandonaţi la întâmplare, a fost lansată o campanie de sterilizare gratuită a patrupedelor, iniţiate de Asociația „Romania Animal Rescue”, cu sediul în California, potrivit Esttv.ro

„Suntem aici să ajutăm oamenii din Bacău să strângă patrupedele abandonate pe străzi și în același timp facem un apel și la cetățeni să aducă aceste animale pentru a le steriliza. Sperăm ca până la finele anului să reușim să sterilizăm o mie de animale.”, a precizat Nancy Janes, voluntar al Asociației Romania Animal Rescue.

Numărul maidanezilor care circulă în voie pe străzile Bacăului este de aproximativ 4.000. Până în prezent, au fost făcute programări pentru aproximativ 250 de câini, aceștia provenind din gospodării individuale și de la diferite societăți comerciale.

Voluntarii vor să îi convingă pe băcăuani că şi ei pot contribui la rezolvarea problemei maidanezilor prin adopţie. Stăpânii lor trebuie să se mobilizeze şi să-i aducă la fosta grădina zoologică din parcul oraşului, acum desfiinţată.

Lăsați un comentariu

*