Miercuri 15 Mai 2024, Actualizat acum 135 zile 12:00 am

 

Companie de asigurări obligată să plătească daune morale după un accident soldat cu moartea unui copil

accident Nicolae Balcescu

Foto: Deşteptarea

O companie de asigurări a fost obligată, joi, la plata unor daune materiale şi morale către familia uunui copil de patru ani decedat în urmă cu doi ani într-un accident de circulaţie produs în localitatea Nicolae Bălcescu.

Firma Asigurarea Românească- ASIROM Vienna Insurance a fost obligată de Curtea de Apel Bacău să plătească daune morale de câte 75.000 de lei pentru tatăl şi fraţii copilului mort în accident, dar şi daune materiale de câte 5.000 de lei.

Pe 15 septembrie 2011, un copil de patru ani a murit după ce a fost calcat de un autobuz care dadea cu spatele inttr-o benzinarie dezafectata de la iesirea din localitatea bacauana Nicolae Balcescu. Copilul coborise din autobuz insotit de tatal sau. Aurel Bucătaru, tatal copilului spune ca autobuzul a inceput sa dea inapoi cu spatele, desi parea ca pleaca inainte si l-a prins cu roata din spate pe fiul sau, Alin Cosmin Bucătaru.

Şoferul autobuzului, Cătălin Ionuţ Măgurianu, care atunci avea 27 de ani, nu a observat ce se întâmplă. Până la urma, capul micutului a fost zdrobit iar creierii l-au improscat pe tatal sau, care se apropiase sa incerce sa-l salveze. Baietelul a murit pe loc.

Măgurianu a fost condamnat la un an şi trei luni de închisoare cu suspendare.

 

Lăsați un comentariu

*