Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Doi primari din Bacău află, joi, dacă merg după gratii într-un dosar de mită

Primarul oraşului Oneşti, dar şi cel al localităţii Prăjeşti vor afla, joi, după cinci amânări, decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul privind mita la Podu Turcului, la Bacalaureat.

Primarul Oneştiului, Laurenţiu Neghină

Primarul Oneştiului, Laurenţiu Neghină

Laurenţiu Neghină şi Eugen Antica  află dacă vor fi trimişi sau nu după gratii.

În perioada susţinerii examenului de bacalaureat, sesiunea iunie 2010, în Centrul de examen de la Grupul Şcolar «Al. Vlahuţă» din Podu Turcului, inculpaţii Ţopa Dumitru, director, Antohe Doina, director adjunct, Moraru Tatiana, secretară şi Balan Liviu, profesor, toţi din cadrul grupului şcolar, s-au asociat în vederea comiterii unor infracţiuni de corupţie. Inculpaţii au plănuit şi organizat fraudarea examenului de bacalaureat. Probele de examen au fost promovate în mod fraudulos de către candidaţii care au dat diverse sume de bani. De asemenea, Ţopa Dumitru a făcut demersuri la Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău pentru ca profesorii şi asistenţii care compuneau comisia de bacalaureat să fie cadre didactice agreate”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA.

În  urma descinderilor din timpul examenului oamenii legii au găsit plicuri cu bani şi liste cu persoane care au dat bani pentru bacalaureat, iar printre cei 95 de inculpaţi se numără şi cei doi primari.
Dosarul a fost judecat de Tribunalul Bacău, apoi de către Curtea de Apel Bacău, iar acum se află la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Laurenţiu Neghină şi Eugen Antica au primit la prima instanţă condamnări de 8 luni de închisoare, cu suspendare, însă nu au fost definitive. Sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se va pune în aplicare.

 

Lăsați un comentariu

*