Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Băcăuani ţinuţi sclavi în Germania! Traficanţii de persoane erau conduşi de un inginer

20 de persoane din Bacău au fost racolate de traficanţi de persoane şi au fost duse în Germania şi puse să muncească fără hrană şi fără bani. Puţini dintre aceştia au scăpat, au revenit în ţară şi au solicitat sprijinul autorităţilor. Aşa au reuşit anchetatorii să de dea urmele reţelei condusă de un inginer din Bacău, Ionel Dura, care este acum în arest preventiv. 

Acesta a înșelat mai multe persoane cu locuri de muncă bine plătite și le-a obligat să munceasă în Germania, în condiții extrem de dure, fără hrană și bani. Patru din acestea au depus plângere și au fost audiate, însă restul nu au reușit să se întoarcă în România.
Anchetatorii încearcă acum să facă demersuri la Ambasada României la Berlin pentru a-i ajuta pe oameni să se întoarcă acasă. La sfârșitul lunii septembrie, Ionel Dura a fost reținut și s-a luat măsura arestării preventive.

Potrivit anchetatorilor, victimelor li se promitea că vor munci la societăți sau persoane fizice din Germania, în domeniul construcțiilor, iar sumele pe care urmau să le câștige erau impresionante pentru ele: 1.500 de euro pe lună. De asemenea, cazarea și masa ar fi fost asigurate de angajatorul german.

Zeci de oameni din Bacău, Neamț și București au fost păcăliţi şi au ajuns să fie exploatați prin muncă în Germania.

“ La audieri, oamenii au vorbit despre starea de teroare în care au trăit și muncit în Germania. Erau mereu supravegheați, iar cei care se plângeau sau încercau să fugă erau bătuți. Noi am făcut demersuri pentru a-i aduce pe toți acasă, însă este greu. Unii au reușit să fugă de acolo, dar au rămas în străinătate și nu-i putem găsi. Probabil că muncesc în altă parte ca să facă bani să se întoarcă acasă. Sperăm ca de Sărbători măcar să revină în țară”, spun procurorii.

 

Lăsați un comentariu

*