Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Gala Star, la Teatrul Municipal Bacovia

Teatrul Municipal “Bacovia” din Bacău organizează, în perioada 26 – 29 aprilie 2013, cea de-a VIII-a ediţie a Galei “Star”, gală internaţională a recitalurilor dramatice care aduce în faţa publicului spectacole de tip one man show, înscrise în competiţie pentru trofeul festivalului, şi recitaluri extraordinare susţinute, în afara concursului, de artişti ai scenei naţionale şi internaţionale.

Juriul din acest an este alcătuit din criticii de teatru Adrienne Darvay-Nagy (Budapesta), Monica Andronescu şi actriţa Mihaela Teleoacă, preşedinte onorific fiind dramaturgul spaniol Fernando Arrabal.

Seria recitalurilor extraordinare va fi inaugurată, vineri, 26 aprilie, ora 20.30, de concertul suţinut de soprana Angela Gheorghiu acompaniată la pian de maestrul Dan Grigore.

Ediţia 2013 a Galei “Star” se va încheia cu un colocviu dedicat marelui dramaturg spaniol Fernando Arrabal. Momentul de întîlnire dintre legenda teatrului european şi publicul festivalului din Bacău va avea loc pe 30 aprilie, de la ora 10.30, la Teatrul Municipal “Bacovia”.
Intrarea la recitalurile în concurs este liberă.

Juriul va acorda Premiul pentru cel mai bun one-man-show, Premiul pentru cel mai bun one-woman-show şi Marele Premiu şi Trofeul Galei “Star”, numele câştigătorului urmînd a fi înscris, conform tradiţiei, pe o nouă stea de pe “Walk of Fame”-ul din faţa Teatrului.

Lăsați un comentariu

*