Vineri 17 Mai 2024, Actualizat acum 137 zile 12:00 am

 

Pensionari înşelaţi de falşi angajaţi ai Casei de Pensii

Zeci de pensionari din judeţul Bacău s-au plâns reprezentanţilor Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bacău că au fost înşelaţi de nişte aşa-zişi angajaţi ai instituţiei.

Oamenii spun că indivizii îi contactează telefonic şi le cer să meargă la sediul instituţiei pentru a încasa nişte sume restante la pensie. Aceştia le promit pensionarilor câte 10 euro pentru fiecare cupon de pensie depus la sediul instituţiei.

Au venit la noi, au intrat chiar și la domnul director și ne-au spus că i-ar fi sunat cineva de la Casa de Pensii care le-a promis că, în schimbul unor cartele telefonice, vor primi nu știu ce bilete în stațiunile de tratament. Atragem atenția că instituția noastră nu face invitații telefonice către pensionari pentru plata cash a unor drepturi de pensie restante, nu apelează telefonic pensionarii pentru soluționarea unor probleme legate de pensii și nici pentru a-i invita la sediul instituției în vederea încasării unor sume restante”, a declarat Alina Dima, purtătorul de cuvânt al CJP Bacău.

Aceasta nu este singura situaţie de acest gen înregistrată la Bacău.În urmă cu câţiva ani, mai mulţi excroci care se dădeau tot angajaţi ai CJP le cereau pensionarilor  să achite o inventată taxă de timbru pentru a putea încasa de la stat o diferență de bani din pensie. De asemenea, un bărbat se recomanda drept inspector sau director la Casa de Pensii şi le cerea diverse sume de bani pentru întocmirea diferitelor documentaţii inutile.

Lăsați un comentariu

*