Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Fostul prefect de Bacău, numit consilier prezidenţial

Gabriel BercaFostul prefect de Bacău şi focul ministru alAdministraţiei şi Internelor în Guvernul Ungureanu, Gabriel Berca, a fost numit, joi, în funcţia de consilier al preşedintelui Traian Băsescu.

El a fost numit prin decret prezidenţial, o măsură similară fiind luată şi în cazul lui Adrian Rădulescu, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii şi preşedinte al Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli.

Cei doi au fost la Convenţia PDL din 23 martie susţinători ai moţiunii depuse de Elena Udrea.

Gabriel Berca, născut în 1968, este licenţiat din1994 în Ştiinţa şi Ingineria Materialelor la Universitatea Politehnică din Bucureşti, din 1995 până în 2004 lucrând ca inginer proiectant la S.C. Robinete Industriale SA Bacău.

Din 2004 a ocupat funcţia de director la Serviciul Public de Asistenţă Socială al Primăriei Bacău, iar în 2005 a fost numit prefect de Bacău, în 2008 fiind numit în funcţia de secretar general al Guvernului Călin Popescu Tăriceanu.

A fost ales în 2008 senator de Bacău pe listele PNL, iar în 2010 a trecut la PDL, preluând şefia organizaţiei judeţene a democrat-liberalilor. În 2012 a fost ministru de Interne în Guvernul Mihai-Răzvan Ungureanu, a deţinut şi funcţia de vicepreşedinte al PDL, iar la alegerile din 9 decembrie 2012 a candidat pentru un loc de deputat, pierzând însă în faţa contracandidaţilor de la USL şi PPDD.

Lăsați un comentariu

*