Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

20.000 de panseluţe, cumpărate cu 18.000 de lei de autorităţile din Bacău

Peste 20.000 de panseluţe, care au costat 18.000 de lei, au fost plantate în această primăvară la Bacău, autorităţile locale susţinând că nu s-au cheltuit prea mulţi bani de la buget pentru flori sau arbori, în condiţiile în care primăria are propria pepinieră de 11 hectare.

Potrivit Mediafax, Primăria Bacău nu a cheltuit prea mulţi bani de la buget în această primăvară pe florile de sezon sau arbuşti ornamentali, susţin autorităţile locale, în condiţiile în care pe spaţiile verzi din municipiu s-au folosit aceiaşi bulbi de zambile şi narcise din anii anteriori. De asemenea, nici cei 700 de arbori şi 30.000 de fire de gard viu nu le-ar fi costat nimic pe autorităţile băcăuane, pe motiv că ar fi fost produşi în propriile pepiniere.

Singurii bani cheltuiţi de la buget, 18.000 de lei, au fost pe 20.000 de fire de panseluţe, la care se adaugă, evident, salariile angajaţilor de la Secţia Spaţii Verzi. De vreo nouă ani avem propria pepinieră, care se întinde pe o suprafaţă de 11 hectare, unde producem tot materialul săditor şi puieţii de copaci pe care apoi îi plantăm în oraş. Crizantemele, care vor fi plantate la vară în oraş, sunt tot aici produse, în serele secţiei”, afirmă purtătorul de cuvânt al Primăriei Bacău, Ionuţ Tomescu.

Totuşi, autorităţile băcăuane vor mai scoate bani de la buget în luna mai, atunci când vor fi cumpărate alte flori de sezon, însă nu au putut preciza ce sume vor fi cheltuite, susţinând că acest lucru depinde de piaţă şi de necesarul de plante.

Municipiul Bacău e condus de primarul Romeo Stavarache (PNL), secondat de viceprimarii Mihai Şuştac (PNL) şi Vasile Tescaru (PNL).

 

Lăsați un comentariu

*