Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Oameni de afaceri reţinuţi pentru trafic de influenţă după o licitaţie a Companiei Regionale de Apă Bacău

Administratorul şi directorul unei societăţi din Galaţi au ajuns, vineri, după gratii după ce procurorii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie-serviciul Teritoriale Bacău, au început urmărirea penală pentru trafic de influenţă.

Societatea ERG Termrom SA Galaţi a câştigat în 2012, în asociere cu o altă firmă, o licitaţie organizată de Compania Regională de Apă Bacău pentru reabilitarea staţiei de tratare apă Cărăboaia, contractul fiind în valoare de 17 milioane de lei.

O altă firmă participantă la licitaţie a contestat rezultatul, iar Mihai Daniel Bociar, administrator şi Viorel Adrian Ferendino, director la societatea ERG TermromSA i-au cerut administratorului firmei cu care erau în asociere, 10.000 de euro spunându-i că au influență asupra unor persoane din cadrul Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor şi vpr obţine respingerea contestației formulate.

CNCSC a admis contestaţia, iar firma contestatoare a formulat o plângere la Curtea de Apel Bacău, iar cei doi i-au mai pretins partenerului lor alţi 15.000 de euro spunând că au influenţă asupra magistraţilor şi pot să îi convingă să respingă cererea.  Omul de afaceri a fost convins de cei doi care i-au spus că şi ei pun aceeaşi sumă de bani.

În luna octombrie a anului trecut au mai solicitat încă 25.000 de euro iar luna trecută 70.000 de euro. În cursul zilei de joi cei doi gălăţeni au primit de la partenerul lor, care i-a şi denunţat, 88.000 de lei şi 575 de euro.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Oameni de afaceri reţinuţi pentru trafic de influenţă după o licitaţie a Companiei Regionale de Apă Bacău | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*