Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Suspect principal într-un asasinat, eliberat din arest

Judecătorii Curţii de Apel l-au eliberat din arest preventiv pe Mihăiţă Mincioagă, cel bănuit de procurorii băcăuani că a aranjat uciderea unchiului său, omul de afaceri Valeriu Damian * fraţii Tudor şi Grigore Druţă au cerut instanţei să fie lăsaţi în libertate, însă pentru ei decizia a fost alta.

Curtea de Apel Bacău a decis, ieri după-amiază, să-l elibereze din arest preventiv pe Mihăiţă Mincioagă, cel despre care procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău cred că a aranjat uciderea unchiului său, omul de afaceri Valeriu Damian. Se pare că prin crimă ar fi vrut să scape de o datorie către Damian.
Vocea instanţei
Mincioagă, alături de fraţii Tudor şi Grigore Druţă, a cerut eliberarea din arest preventiv, iar Tribunalul Bacău a fost de acord cu acest lucru. Parchetul a declarat recurs, iar judecătorii de la Curte au admis în parte cererea făcută de procurori. „Casează în parte încheierea atacată numai cu privire la inculpaţii Druţă Tudor şi Druţă Grigore. Reţine cauza spre rejudecare şi în fond (…) Menţine starea de arest preventiv a inculpaţilor Druţă Tudor şi Druţă Grigore şi menţine celelalte dispoziţii ale încheierii recurate”, conform încheierii şedinţei de judecată. Fraţii Druţă trebuie să plătească şi câte 150 de lei, cheltuieli de judecată. Mihăiţă Mincioagă este în libertate după ce a stat în arest preventiv opt luni, iar Tribunalul l-a eliberat de patru ori. De fiecare dată, însă, decizia a fost casată de Curtea de Apel. Fraţii Druţă au şi ei o perioadă lungă după gratii: aproape 11 luni.
În cazul Damian, procurorii au finalizat rechizitoriul, iar dosarul se judecă deja pe fond.

În august 2011, Valeriu Damian, un important om de afaceri şi patronul mai multor benzinării din Bacău, a fost găsit mort. El a fost descoperit de soţia sa legat şi cu echimoze. În urma cercetărilor a rezultat că afaceristul a fost ucis pentru că a cerut unui nepot să-şi plătească datoria de 3,7 milioane de lei.

Sursa: ziarulevenimentul.ro

 

Lăsați un comentariu

*