Marti 30 Aprilie 2024, Actualizat acum 120 zile 12:00 am

 

Intoxicaţi cu otravă pentru şobolani! Patru copii şi mama lor, la spital

Caz deosebit de grav înregistrat la Bacău. O femeie şi cei patru copii ai săi au ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu otravă pentru şobolani. Totul a pornit de la nişte pastile otrăvitoare, care au fost puse în cameră, iar din cauza căldurii, gazul toxic s-a răspândit în încăperile în care se afla familia. Otrava a fost adusă de tatăl micuţilor de la firma la care lucrează.

Soţul a găsit un recipient cu trei pastile de şobolani şi de şoareci şi l-a pus într-un grajd afară. Soţul era la serviciu, iar eu m-am apucat, când am văzut că am şoareci, am pus două pastile într-o cameră şi una în alta. Am acoperit camera cu ciment şi nu mi-am dat seama că iese miros. Nu mi s-a părut să fie miros toxic în casă. Nu mi-am dat seama cum de a inhalat. Au început să vomite, le-a venit rău, cel mai mărişor, a vomitat pe la trei, apoi pe la patru, iar pe la 7-8 s-a îngălbenit şi a căzut jos. Am sunat la salvare imediat şi ne-a luat pe toţi”, a declarat mama copiilor, Liliana Croitoru.

Cei patru copii, dar şi mama lor se află acum sub supraveghere medicală, mai ales că starea de sănătate a băiatului de 13 ani este tot mai gravă.

Copiii au fost aduşi pe data de 30, în timpul dimineţii. Sunt patru frăţiori. Cel mai mare are 13 ani, cel mai mic câteva luni. Dintre toţi patru, copilul de trei ani şi jumătate se află internat la secţia de terapie intensivă pediatrică. Este în continuare în stare gravă, în comă şi este susţinut prin ventilaţie mecanică. De două zile este în comă. Substanţa este un produs din fosfat de aluminiu, care nu are antidot. Ceilalţi copii sunt în stare bună şi au rămas sub supraveghere medicală, a declarat Aurelia Ţaga, director medical al Spitalului Judeţean Bacău.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz .

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Intoxicaţi cu otravă pentru şobolani! Patru copii şi mama lor, la spital | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*