Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Fostul șef de la Parchetul Tribunalului Bacău, numit în funcția de procuror șef al DIICOT

felix banila, stiri, bacau, news, diicotPreședintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru numirea lui Oliver-Felix Bănilă, pe o perioadă de 3 ani, în funcţia de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Pe 11 iunie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, i-a transmis preşedintelui propunerea de numire a lui Felix Bănilă (46 de ani), procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. în funcţia de procuror-şef al DIICOT, după ce acesta primise aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Noul șef DIICOT a absolvit Facultatea de Drept, Universitatea „Al. I. Cuza’ din Iași, și-a început cariera de magistrat pe 15 decembrie 1996, ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești. A stat pe această funcție până în anul 2008. De aici, el a fost delegat la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 1 august 2007 – 31 decembrie 2007, Felix Bănilă a fost delegat procuror la DNA Bacău. În perioada 2010-2017, a condus Parchetul Tribunalului Bacău.

Lăsați un comentariu

*