Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Afaceri ilegale cu lemn, descoperite de polițiștii din Bacău

perchezitii, lemn, stiri, bacauPoliţişti ai Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bacău, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Forestiere, au desfăşurat, în această săptămână, activităţi specifice pe linia silviculturii, pe raza localităţilor Oneşti şi Dărmăneşti din județul Bacău.

Polițiștii angrenați în aceste activități au verificat 2 societăţi comerciale, au aplicat o sancţiune contravenţională şi au confiscat valoric 855,4 m.c. de material lemnos, în cuantum de peste 140.000 de lei.

În fapt, în urma verificărilor efectuate de polițiști la o societate comercială din localitatea Dărmăneşti, s-a constatat că aceasta a expediat, în cursul anului 2018, cantitatea de 855,4 m.c. de material lemnos, a căror locaţie diferă de locaţia rampei de încărcare.

Astfel, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale a societății comerciale din localitatea Dărmăneşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, cu amendă de 3.000 lei şi confiscarea valorică a celor 855,40 de m.c. de material lemnos în cuantum de 140.287 de lei.

Totodată, au fost finalizate verificările la o societate comercială de profil din localitatea băcăuană Oituz, care a avut relații comerciale cu o altă o societate comercială din judeţul Argeş. Astfel, aceasta din urmă ar fi achiziţionat, în perioada 2015-2016, de la societatea din județul Bacău, un volum total de 6.932,54 m.c. de masă lemnoasă, iar cantitatea de 730,40 m.c. de material lemnos, în valoare de peste 143.000 de lei ar fi fost evidenţiată în mod fictiv în documentele contabile.

Volumul menţionat reprezintă cantitate în minus între volumul pus la dispoziţie în platforma primară şi volumul recepţionat de societatea comercială din judeţul Argeş, conform documentelor de însoţire.

În cauză, polițiștii specializați în investigarea criminalității economice din Bacău au întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală, constând în aceea că, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, au fost evidenţiate în actele contabile ale societății cheltuieli care nu ar avea la bază operaţiuni reale.

Prejudiciul cauzat la bugetul general consolidat al statului urmează a fi stabilit pe parcursul cercetărilor.

Lăsați un comentariu

*