Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Cutremurător! Are 62 de ani și cântărește 25 de kilograme

Caz şocant în comuna bacăuană Racova! O femeie de 62 de ani, ce cântăreşte 25 de kilograme, a ajuns în stare gravă, la spital, după ce a fost găsită de un vecin, încuiată în casă și cu uşa bătută în cuie.

Acesta a observat că de zile întregi pe hornul casei bătrânei nu mai iese fum şi i s-a părut suspect. Și-a dat seama că fiica ei nu este acasă, dar să o lase imobilizată la pat, atâtea zile şi fără foc în sobă, l-a pus pe gânduri pe bărbat.  Așa că, s-a hotărât să intervina. A apelat la un vecin și au mers împreună să vadă care este situația. Au văzut ca ușa era închisă cu lacătul, iar înăuntru bătrâna scâncea de foame și de sete.

La spital medicii s-au declarat socati de ce au văzut. Bătrâna cântărea doar 25 de kilograme, era anemică, deshidratată și bolnavă de cancer.

„Un caz social deosebit. A fost părăsită de câteva zile, descoperită în stare foarte, foarte gravă. Urmează din momentul acesta să începem investigatiile să vedem dăcă putem să recuperăm din tot dezechilibrul avut.”, a declarat dr. Mouhannad Toron, managerul Spitalului Buhuși.

Vecinii spun că au sărit cum au putut in ajutorul femeii, însă, primăria, în special viceprimarul,  a refuzat tot timpul să întindă o mână de ajutor acestui suflet chinuit.

Deşi ştiau ce se întâmplă cu femeia, autorităţile au spus că nu era responsabilitatea lor, ci a fiicei femeii, scrie Esttv.

„La nivel  de primărie nu poți să te implici atât timp cât are o fată tânără. Nu are un handicap, este o tânără puternică, un braț de lemne putea să îi aducă, să aibă grijă de ea. Nu trebuia să plece de lângă ea. Primăria, atât timp cât…știți cum e? Nu este singrul caz, care se întâmplă la nivelul acesta.”, a afirmat viceprimarul comunei Racova, Ion Micu.

Bătrâna va rămâne internată în spital, însă medicii sunt rezervati în privința sanselor ei de recuperare.

Lăsați un comentariu

*