Duminică 03 Iulie 2022, Actualizat acum 183 zile 12:00 am

 

Primarul unei comune din judeţ dat de ANI pe mâna procurorilor

Primarul comunei băcăuane Brusturoasa, Sorin Atonoaie, a fost de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pe mâna procurorilor.

Potrivit ANI, Atonoaie, a întocmit, semnat și aprobat o serie de documente care au stat la baza încheierii unui contract de concesiune servicii cu Asociația Crescătorilor de Animale din Zona Montană Brusturoasa (asociație în cadrul căreia soția sa deținea funcția de președinte și care a încasat de la A.P.I.A. suma de 257.012,29 Lei în cadrul schemelor de sprijin pe suprafață pentru campania 2010).

De asemenea, el a încheiat și semnat în numele C.L. al Comunei Brusturoasa, un Acord de parteneriat cu Asociația pentru Educație și Dezvoltare Rurală „Ioana Radu Rosetti” Brusturoasa (asociație în cadrul căreia soția sa deținea funcția de președinte) și un Contract de finanțare POSDRU/52/5.2/G/28112 cu Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (AMPOSDRU) pentru Proiectul „Viitorul tău e în mâinile tale”, cu o finanțare nerambursabilă în valoare de 856.754 Lei.

 

În plus, a aprobat un număr de 23 referate de necesitate în baza cărora s-au achiziționat direct produse de la societatea comercială al cărei asociat și administrator este fratele său, plata făcându-se prin semnarea de către acesta a unui număr de 16 ordine de plată (cu o valoare totală de 41.831 Lei).

 

Primarul a inițiat un proiect de hotărâre prin care a propus alocarea sumei de 15.000 Lei din bugetul local pentru organizarea Zilei Comunei Brusturoasa, sumă din care a fost achitată și o factură emisă de către societatea comercială al cărei administrator este soția sa.

Şeful comunei a stabilit redevența și a modificat obiectul Contractului de concesiune servicii, fără aprobarea Consiliului Local, a încheiat și semnat, în numele Consiliului Local, Acordul de parteneriat și Contractul de finanțare, fără a exista o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, a achiziționat direct produse de la societatea comercială al cărei asociat și administrator este fratele său, plata făcându-se prin semnarea de către acesta a 16 ordine de plată şi a achiziționat direct, de la societatea comercială la care soția sa a avut calitatea de asociat și a deținut funcția de administrator, produse în valoare de 3.000 Lei.

„Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Moinești în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către ATONOAIE SORIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută de art. 301 din Codul Penal al României”, se arată într-un comunicat al ANI.

 

Lăsați un comentariu

*