Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Viceprimar din Bacău cercetat pentru corupţie

Un viceprimar din Bacău este cercetat pentru corupţie. Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău au dispus, vineri, trimiterea  în judecată, a viceprimarului comunei Racova, Ion Micu, „pentru fals intelectual şi complicitate la tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”.

Potrivit unui comunicat al DNA, , în aprilie 2013, Ion Micu a fost determinat de Vintilă Popa, preşedinte al Asociaţiei producătorilor agricoli din comuna Racova, trimis şi el în judecată, să semneze la rubrica „primar” cu propria semnătură, un înscris denumit „Act adiţional la contractul de administrare din 29.08.2008” prin care se atesta în mod nereal că există un acord de voinţă între Consiliul local Racova şi Asociaţia producătorilor agricoli din comuna Racova, în sensul prelungirii unui contract de administrare ce urma să expire în luna septembrie 2013.

De asemenea, pe înscris a fost aplicată şi ştampila Consiliului local Racova precum şi un număr din registrul de intrări ieşiri.

Ion Micu i-a încredinţat acest înscris lui Popa Vintilă, care deşi ştia că este fals, urma să-l depună împreună cu alte acte la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură – Centrul judeţean Bacău în vederea obţinerii sprijinului bănesc din fondurile Comunităţilor Europene.

Vintilă este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor concurente de instigare la fals intelectual şi tentativă la folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

Lăsați un comentariu

*