Marti 16 Aprilie 2024, Actualizat acum 106 zile 12:00 am

 

Înduioşător! O mamă şi copilul ei s-au revăzut după 18 ani

S-au căutat 18 ani, iar acum nu vor să se mai despartă * băiatul de 25 de ani şi mama lui s-au întors acasă, la Buhuşi * nu ştiu dacă vor rămâne în România sau dacă vor lua calea Italiei, dar sigur se vor mai despărţi

Dragoş Vasile Lupu a dispărut acum 18 ani. A plecat la joacă, şi atras de trenurile din gara Buhuşi s-a urcat într-unul din ele. Nici n-a băgat de seamă când trenul a plecat. Un controlor l-a dat jos în Chitila, l-a găsit o femeie şi l-a dus la o Fundaţie, iar de acolo a fost transferat dintr-un orfelinat în altul, prin Argeş, Braşov şi Bucureşti. Le-a zis tuturor cum îl cheamă şi ce-şi aminteşte de acasă, însă nimeni nu s-a sinchisit să-i caute familia. Mama lui l-a căutat neîncetat. Deşi a părăsit România, s-a întors de fiecare dată să mai facă o încercare de a-şi recupera fiul. „Ceea ce am făcut eu, să facă toate mamele, să nu abandoneze. Când legea nu m-a mai ajutat, am luat bisericile la rând. Am mers prin credinţă şi prin puterea lui Dumnezeu”, spune Mariana Enache, mama care 18 ani nu şi-a pierdut speranţa de a-şi găsi fiul. În paralel, Dragoş îşi căuta şi el mama. Aşa a ajuns să-şi citească povestea în Jurnalul Naţional, şi pentru că descrierea de acolo, corespundea cu amintirile lui, a început să spere. Acum, fericirea i se citeşte pe chip, în ciuda oboselii. N-a dormit de două zile, de bucurie că şi-a putut strânge în braţe mama.
Posibilă plecare în străinătate
O bucurie mare am am avut când am văzut-o. Nu pot descrie. N-am dormit de două zile, dar acum sunt acasă. La un moment dat mi-am pierdut speranţa, am vrut să nu mai caut, dar m-au încurajat băieţii ăia”, spune Dragoş. Băieţii ăia, prietenii lui din Piteşti, l-au îndrumat să nu-şi piarda speranţa. Aşa a luat legătura cu mama lui. „L-am recunsocut de la telefon. De atunci am zis, ăsta e băiatul meu şi nu mă las cum nu m-am lăsat 18 ani. Poliţia din Buhuşi nu m-a ajutat niciun moment, mi-au zis că sunt nebună. Cei de la Bucureşti m-au ajutat extraordinar de mult şi le mulţumesc”, declară Mariana Enache. Acasă, la Buhuşi, l-a aşteptat bunica. „Aseară, când l-am văzut am amuţit. El nu-şi mai aduce aminte decât că avea o bunică mică şi grasă, dar eu îl ţin minte. El e fără niciun dubiu. Sângele nu te înşeală, sângele te atrage”, suspină printre lacrimi, Maria Enache, bunica tânărului dispărut. Mariana nu mai vrea să-şi scape fiul din ochi. Deşi şi-au cumpărat o locuinţă în Buhuşi, încă nu s-au hotărât dacă vor rămâne în România sau vor pleca în străinătate.„Am zis că nu-l mai las. Nu mai fac greşeala asta. Viaţa bună pe care le-am dat-o fetelor mele, i-o voi da şi lui. Am de unde. Nu-l mai las niciodată să plece”, spune mama. Nici Dragoş nu vrea să se mai despartă de familie.

ziarulevenimentul.ro

Lăsați un comentariu

*