Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Fost preot, executat silit cu jandarmii

Scandal la Bereşti, în curtea fostului preot. Executorul judecătoresc a venit cu jandarmii joi dimineaţă pentru a lua de la fostul cleric obiectele de patrimoniu, ce aparţin, de fapt, bisericii din sat. Neculai Florişteanu a fost dat afară din rândurile Bisericii Ortodoxe şia decis să-şi facă propria biserică, una care să nu fie supusă Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, potrivit ziarulevenimentul.ro

Întreg scandalul a început acum cinci ani, când Neculai Florişteanu, preot pe atunci la Biserica Sfântul Pantilimon din Bereşti, Sascut a divorţat de soţie şi s-a căsătorit cu o altă femeie, una despre care oamenii din sat spun că i-ar fi fost amantă. Preotul a fost caterisit, însă a refuzat să părăsească lăcaşul de cult. În mai multe rânduri, jandarmii au fost chemaţi să intervină.

Acum, după ce Arhiepiscopia a câştigat şi în instanţele laice, jadarmii şiexecutorul judecătoresc au ajuns din nou la Sascut. De această dată s-au oprit la casa fostului preot, pentru a căutat obiectele de cult pe careacesta le-a luat al plecare din biserică. Ba mai mult, obiectele ar fi folosite în noua Biserică, pe care preotul şi-a făcut-o chiar în curte. Satul e împărţit în două. Unii ţin partea fostului cleric, alţii îl arată cu degetul.

Noi îl iubim pentru că a slujitatâta timp. Cu ce el vinovat că şi-a refăcut viaţa dacă soţia l-a lăsat? Obiectele din Bsierică sunt ale noastre, pentru că noi le-am donat”, spune o săteancă. O altă femeie crede însă că „atâta timp cât a refuzat să îndeplinească canoanele date şi a fost caterisit, nu mai arecum sluji în Biserică. Am vorbit şi cu alţi preoţi şi cu alţi duhovnici şi ne-au zis că nu e bine să primim un asemenea om şi să mergem la slujbele lui”. Preotul şi soţia sa nu au vrut să dea nicio declaraţie, ba chiar s-au arătat deranjaţi de camerele de filmat şi fotografiat.

 

Lăsați un comentariu

*