Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Băcăuanca Irina Jianu, cu guler cervical la procesul lui Mitrea, în urma unui incident rutier

Fosta şefă a ISC Irina Jianu a fost adusă, marţi, în faţa instanţei supreme, la un nou termen al procesului în care este judecată alături de Miron Mitrea, purtând un guler cervical, în urma unui incident rutier în care a fost implicată maşina ce a transportat-o între două penitenciare.

Surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP) au declarat, pentru MEDIAFAX, că fosta şefă a Inspectoratului de Stat în Construcţii (ISC) s-a accidentat în momentul în care maşina cu care era transportată de la Penitenciarul Bacău la Penitenciarul de Femei Târgşor a pus o frână bruscă.

„La o trecere de pietoni, şoferul maşinii aflate în faţa dubei cu care era transportată nu a observat că un pieton s-a angajat în traversarea străzii, astfel că a frânat brusc. Pentru a evita o coliziune cu automobilul din faţa sa, şoferul dubei a pus şi el frână. Precizez, însă, că el nu avea viteză”, au precizat sursele citate.

Irina Jianu a reclamat, după incident, că are dureri la nivelul capului şi al gâtului, motiv pentru care a fost dusă la Unitatea de Primiri Urgenţe Bacău.

„S-a constatat că leziunile sunt minore, motiv pentru care s-a putut continua transferul ei”, au adăugat sursele din ANP.

Fosta şefă a ISC i-a cerut avocatei sale să facă o cerere pentru a nu fi prezentă la termenul din 7 martie al dosarului în care este judecată alături de Mitrea, pentru că trebuie să stea în repaus trei săptămâni. Jianu a precizat, însă, că va veni la instanţă la termenul din 28 februarie, întrucât ea se va afla, în continuare, la Penitenciarul Târgşor, situat în apropierea Bucureştiului.

Irina Jianu se află încarcerată la Penitenciarul Bacău, după ce a fost condamnată la şase ani de închisoare în dosarul „Trofeul calităţii” şi la patru ani în dosarul „Zambaccian”.

În dosarul judecat la instanţa supremă, fosta şefă a ISC este acuzată de procurorii anticorupţie de dare de mită în formă continuată, folosire cu rea credinţă a bunurilor societăţilor comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual la legea contabilităţii, fals în înscrisuri sub semnătură privată, ultimele trei infracţiuni sub forma participaţiei improprii, în formă continuată.

Alături de Jianu este judecat fostul ministru al Transporturilor Miron Mitrea, în prezent deputat, care este acuzat de fapte de corupţie în legătură cu renovarea casei mamei sale.

Sursa: Mediafax

Lăsați un comentariu

*