Miercuri 08 Mai 2024, Actualizat acum 128 zile 12:00 am

 

Şapte oameni de afaceri trimişi în judecată pentru înşelăciune şi fals

Şapte oameni de afaceri au fost trimişi în judecată de procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău pentru înşelăciune şi fals. Unii dintre aceştia se află deja în arest.

Mai exact, ei sunt acuzaţi de înșelăciune în contracte în formă continuată, cu consecințe deosebite de grave, asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni, fals material în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada martie-iunie 2009, Horia G., Cătălin Daniel L., Lucian P., Onorică P., Ionel O., Doina Laila G. și Eugen G. au indus în eroare mai multe societăți de leasing în momentul încheierii și executării unor contracte ce aveau ca obiect utilaje marca XCMG (încărcătoare frontale) și JCB (autogreder), utilaje care în realitate nu au existat, al căror preț fusese deja plătit de proprietar furnizorului extern sau care nu corespundeau specificațiilor tehnice. Administratorii de firme trimiși în judecată s-ar fi folosit de documente (contracte de vânzare/cumpărare, procese verbale de predare/primire și recepție, facturi fiscale, certificate de garanție, înscrisuri sub semnătură privată false) care ar fi atestat că utilajele se află în circuitul civil, obținându-se astfel finanțarea achiziționării lor de către utilizator.

Utilajele apar ca fiind cumpărate de către utilizatori de la o societate comercială la care Ionel O. era acționar majoritar, iar Doina Laila G. era administrator. La rândul ei, societatea celor doi inculpați a achiziționat utilajele de la două societăți comerciale al căror administrator era Eugen G.

Procurorii spun că este vorba despre un prejudiciu adus firmelor de leasing de 6.867.678,46 lei și 783.683,72 euro.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Şapte oameni de afaceri trimişi în judecată pentru înşelăciune şi fals | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*