Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

15 ani de închisoare pentru şeful unei reţele de traficanţi de droguri

Curtea de Apel Bacău a dat sentința în dosarul celei mai mari capturi de droguri din ultimii 10 ani.

Magistraţii Curţii de Apel au menținut hotărârea Tribunalului, care a dat 15 ani de închisoare pentru  capul rețelei:  Rosi Grigoroiu (fost Vasile). El a fost condamnat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.

De asemenea, pentru aceleaşi fapte, a fost condamnat la 10 ani de închisoare Aramis Vasile,  Mia Bulibașu (“Aluna”) va sta după gratii 9 ani, iar Mia Vasile – 7 ani.

Şeful reţelei, Rosi Grigoroiu, din Piatra Neamț, și-a format grupul de traficanți din iunie 2012, când a început să aducă din străinătate droguri de mare risc pe care le vindea în Neamț și Bacău.
Potrivit procurorilor, Rosi Grigoroiu este și liderul unui grup specializat în furturi din societăți și locuințe private care a produs un prejudiciu total de 500.000 euro. Rosi Grigoroiu a avut grijă ca în afacerea cu droguri să intre doar rude și prieteni foarte apropiați, în care avea încredere, astfel încât activitatea lor să nu fie descoperită. Din grupare făceau parte sora și fratele lui – Mia Vasile și Aramis Vasile, care se ocupau cu traficul intern, verișoara lui, Mia Bulibașu (aflată în Belgia), Dumitru Constantin Amarandi (băcăuan aflat în arest în Olanda) și “Stricatu”, din Spania – care coordonau traficul transfrontalier de droguri de mare risc – comprimate ecstasy cu conținut de amfetamine și metamfetamine.

Discuțiile dintre membrii grupării se purtau în limba romanes, iar drogurile erau denumite “cauciucuri” şi erau trimise pe ruta Olanda – Belgia – România și ajungeau la dealeri din Neamț și Bacău.

Cei trei se află în arest preventiv din septembrie 2012. De asemenea, s-a dispus începerea urmăririi penale față de Dumitru Constantin Amarandi, care, în opinia anchetatorilor, a avut cel mai important rol în introducerea drogurilor în România.

Lăsați un comentariu

*