Luni 29 Aprilie 2024, Actualizat acum 119 zile 12:00 am

 

Avocatul Cristian Cojocaru, pus sub învinuire de procurorii DNA pentru trafic de influenţă. Este acuzat că a pretins 75.000 de euro de la rudele unui inculpat

Unul dintre cei mai cunoscuţi avocaţi băcăuani, Cristian Cojocaru, a fost audiat de procurorii DNA vineri. Avocatul este acuzat de trafic de influenţă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală faţă de Cristian Cojocaru.

Din Rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurorii DNA a rezultat că „există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada august-octombrie 2013, învinuitul Cojocaru Cristian, avocat în cadrul Baroului Bacău, a pretins de la două persoane  suma de 75.000 euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra magistraţilor judecători din cadrul Curţii de Apel Bacău, în vederea obţinerii unei hotărâri favorabile, de punere în libertate a uneia dintre persoane, cercetată în stare de arest preventiv pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani într-un dosar instrumentat de D.N.A. – Serviciul teritorial Bacău” se arată într-un comunicat de presă remis ziarului Adevărul, prin purtătorul de cuvânt Livia Săplăcan.

Procurorii au decis ca avocatul Cojocaru să fie cercetat în libertate, însă a primit interdicţie de a părăsi ţara pentru o perioadă de 30 de zile.

Se pare că acesta ar fi cerut o sumă de bani de la soţia unui inculpat, pentru a interveni pe lângă judecători, ca acesta să primească o pedeapsă mai mică.

„Într-adevăr, am fost chemat la DNA, nu singur, ci împreună cu alte persoane, pentru a da o declaraţie. Însă, nu pot dezvălui despre ce este vorba. Este o acţiune a DNA-ului în desfăşurare. Nu s-a emis nicio ordonanţă de reţinere pe numele meu“, a declarat avocatul Cristian Cojocaru.

Sursa: Adevarul

Lăsați un comentariu

*