Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Tânăr reţinut după ce a înşelat cu 8.000 de lei o gestionară a unei case de amanet

masina-politie-rutieraUn tânăr în vârstă de 26 de ani, din municipiul Bacău, a fost reţinut de poliţişti după ce a înşelat cu 8.000 de lei o gestionară a unei case de amanet, căreia i-a vândut cinci monede din metal galben fără valoare, pretinzând că sunt din aur.
Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Bacău, tânărul s-a prezentat la o casă de amanet din municipiulBacău cu scopul de a amaneta cinci monede din aur. După verificarea obiectelor de către gestionara societăţii,băcăuanul a profitat de un moment de neatenţie al femeii şi a schimbat monedele reale cu altele din metal galben, fără valoare.
Ulterior, tânărul a primit 8.000 de lei, după care a părăsit casa de amanet.

„În urma sesizării făcute de reprezentanţii casei de amanet, tânărul a fost identificat de către poliţişti, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru înşelăciune. De asemenea, tânărul în cauză este cercetat şi pentru furt după ce a vrut să cumpere un autoturism de la un băcăuan căruia nu i-a achitat integral suma convenită de comun acord. Autorul a achitat 600 de euro, a semnat documentele de vânzare-cumpărare şi, sub pretextul că merge să aducă diferenţa de 500 de euro, a plecat cu autoturismul şi nu s-a mai întors. Autovehiculul a fost identificat de poliţişti pe raza municipiului Bacău şi a fost ridicat în vederea cercetărilor„, a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al IPJ Bacău, Narcisa Butnaru.
Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti şi va fi prezentat magistraţilor Judecătoriei Bacău, cu propunerea de arestare preventivă.

Lăsați un comentariu

*