Sâmbătă 21 Septembrie 2024, Actualizat acum 264 zile 12:00 am

 

Incredibil! Cel mai mare colegiu din Bacău nu are sală de sport

Se întâmplă în anul 2013, în unul dintre cele mai mari judeţe ale Moldovei. La Colegiul Economic “Ion Ghica” din Bacău, care este cel mai mare colegiu din judeţ, unde învaţă peste 1950 de elevi, nu există o sală de sport de când s-a înfiinţat, adică din 1969.
Elevii de aici îşi ţin orele de sport într-o fostă sală de meditaţii, înghesuiţi într-o încăpere de 3 pe 4 metri. Aici, şcolarii joacă şah sau tenis, însă dacă vor să desfăşoare şi activităţi în aer liber au la dispoziţie un teren betonat, neângrădit, cu porţi rupte sau ruginite.
În urmă cu şase ani, s-a aprobat o finanţare de la Guvern, de 1.890 mii lei, pentru realizarea unui campus şcolar ce ar fi cuprins şi o sală de sport, dar pe fondul crizei economice, orice investiţie a stagnat.

Când timpul nu ne permite sa lucram afara, ne desfasuram orele in sala de sport, impropiu spus sala de sport, de fapt o fosta sala de meditatii. E ca o sala de fitness. Putem efectua doar exercitii pentru dezvoltarea fortei in brate, abdomen si picioare, gimnastica si cam atât. Pe teren, ne ingramadim trei profesori pe acelasi spatiu. Dar numai când e cald afara si nu ploua sau ninge. Facem si noi cum putem si ce putem. Ar fi necesara o investitie majora. E o necesitate maxima”, a declarat profesorul de sport, Sorin Toma.

Consilierii locali au aprobat, luna trecută, alocarea unui teren de 900 mp pentru construirea unei săli de sport în incinta Colegiul Economic “Ion Ghica”, însă până la realizarea sălii e cale lungă.

Lăsați un comentariu

*