Duminică 05 Mai 2024, Actualizat acum 125 zile 12:00 am

 

Costume ski contrafăcute, găsite în depozitele unei firme din Buhuşi

Haine contrafacuteInspectorii vamali de la Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Bacău au descoperit, luni, la o societate comercială din Buhuşi sute de produse textile contrafăcute. În urma unui control efectuat împreună cu poliţiştii de la Serviciul de investigare a fraudelor din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, ei au găsit 49 costume ski, 71 pantaloni ski, 60 de confectii textile diverse modele si marci, 74 de veste şi 188 de geci de iarnă care erau comercializate sub numele unor firme cunoscute, fără a exista acordul acestora.

Bunurile în valoare de 71.000 de lei au fost confiscate, iar firmei i-a fost dată o amendă contravenţională în valoare de 20. 000lei. Administratorul societăţii a declarat că nu deţine documente privind caracterul licit al provenienţei şi de originalitate a acestora.

Verificarea a urmărit respectarea prevederilor Legii nr. 344/ 2005 privind Dreptul de Proprietate Intelectuală, precum şi a legislatiei vamale şi fiscale în vigoare cu privire la comercializarea de bunuri de provenienţă extracomunitară.

Lăsați un comentariu

*