Sâmbătă 18 Mai 2024, Actualizat acum 138 zile 12:00 am

 

Vladimir Pustan sau cum sa predici pentru ca generatia tanara sa fie receptiva

libraria-maranatharo_42Din seria ce mai citim, pastorul si scriitorul Vladimir Pustan este un nume deja cunoscut pentru o multime de oameni. A pus bazele unei fundatii, este activ in meseria de scriitor si considerat a fi unul din cei care au reusit sa creeze impact pentru generatia tanara. Considerat de multi un exemplu de perseverenta, loialitate de asemenea.

Pentru cei care inca nu i-au descoperit scrierile, Vladimir Pustan are o altfel de abordare. Spre exemplu mentioneaza in scrierile sale despre apropierea fata de crestinii ortodocsi, spunand  chiar cu tarie ca ar trebui pastrate relatii apropiate cu acestia. De ce? Pentru a cunoaste si perspectiva acestora. Avem tendinta de a critica pe cei care au o alta directie religioasa. Desigur ca cei din afara sferei noastre de interes vor fi vazuti ca intrusi sau poate talibani, exact asa cum marturiseste acest scriitor. Insa cu totii avem acest statut, daca privim din exteriorul cercului propriu de interes religios.

Ca o mare diferenta intre Vladimir Pustan si altii poate din acelasi domeniu, de scriitor si pastor, regasim toleranta maxima si dorinta de a sparge tiparele. Caci despre asta inseamna sa fii un bun crestin.

Abordeaza teme de interes

Literatura crestina este considerata de multi dintre noi una fie grea, cu termeni vechi, cu subintelesuri fine, fie plictisitoare. Multi isi doresc sa cunoasca, ca urmare a citirii unei lecturi crestine, invataminte ce pot fi aplicate in contextul actual. Cautam raspunsuri in orice, mai ales in randurile celor care cu multa intelepciune si experienta de viata pot deschide mintea, pot oferi sfaturi pretioase.

In ceea ce priveste colectia de carti semnate Vladimir Pustan tematicile sunt diverse. Regasim spre exemplu in cartea „Tristetea inaintea plecarii” tema depresiei. Trebuie sa recunoastem ca aceasta este, din pacate, o problema actuala si tot mai adesea intalnita, la aproape orice categorie de varsta. Spune despre el insusi ca este adesea depresiv, presareaza scrierea cu citate din Biblie si despica firul in patru despre ce este, ce inseamna si cum se manifesta aceasta afectiune.

Desigur, despre religie si implicatiile acesteia vorbeste in mai toate cartile sale. Interesanta este si abordarea sa din perspectiva pacatului, caci da exemple de cel care nu asculta cuvantul lui Dumnezeu, cum se intampla in cartea „Si nu ne duce pe noi in ispita”.

Despre iubire si moarte, alte tematici regasite, cei interesati pot citi cu patos si cu sufletul la gura in randurile lui Vladimir Pustan. Cartile sale sunt disponibile in librarii si in varianta online de asemenea – librariamaranatha.ro.

Cu o activitate vasta, nu doar in acest domeniu de publicistica, Vladimir Pustan este realmente un personaj. Se adreseaza celor care cauta profunzimea in cuvantul lui Dumnezeu, se face placut chiar si de catre generatia tanara si are, negresit, o perspectiva aparte asupra lucrurilor. Merita descoperit, merita ascultat sau citit; cartile sale sunt la un pret accesibil disponibile online.

 

Lăsați un comentariu

*