Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Percheziţii DIICOT la farmacii din Bacău

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au făcut 23 de percheziții în șapte județe, printre care şi Bacău, la sucursale ale companiei Ropharma.
Cercetările au început în iunie, anul trecut. Potrivit procurorilor, cei anchetați fac parte dintr-un grup organizat de spălare de bani.

Mai exact, 17 angajați ai Ropharma sunt suspectați că ar fi virat bani pe post de sponsorizare Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea, iar ulterior sumele de bani s-ar fi întors în conturile acestora. Salariații firmei scoteau banii din conturile lor și îi aduceau din nou în firmă.
Este vorba despre o sponsorizare de 914.000 de lei, dintre care suma de 781.895 de lei s-a întors în companie. În urma cercetărilor s-a stabilit că respectivul cont bancar a fost folosit doar pentru încasarea sumelor primite din contul societății comerciale cu titlul de “sponsorizare” și distribuirea acestor sume către diferite persoane fizice.

Potrivit reprezentanților DIICOT, în urma perchezițiilor de joi au fost ridicate mai multe documente bancare, acte contabile și contracte, atât de la mănăstire, cât și de la unități ale distribuitorului de medicamente Ropharma.
În total, joi au avut loc nouă percheziții, dintre care trei la sucursale din Bacău ale Ropharma.
Percheziţiile au fost făcute şi în Mureş, Braşov, Bacău, dar şi Oradea.

Lăsați un comentariu

*