Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Un fost primar din Bacău, găsit incompatibil de ANI

Fostul primar al comunei Sărata, din judeţul Bacău, a fost găsit incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI).
Şi asta după ce a fost în acelaşi timp, în perioada iunie 2010 – iunie 2012, primar şi reprezentant al primăriei în AGA a Companiei Regionale de Apă Bacău.

„În urma evaluărilor efectuate, s-a constatat faptul că Argatu Vasile s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25.06.2010 – 21.06.2012, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de Primar al Comunei Sărata, Judeţul Bacău, cât şi funcţia de reprezentant al Primăriei Comunei Sărata în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Compania Regională de Apă Bacău SA, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. f) şi k) din Legea nr.161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei„, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit ANI, Vasile Argatu a încălcat legislaţia privind regimul juridic al incompatibilităţilor, deoarece, potrivit prevederilor legale, „funcţia de primar este incompatibilă cu: funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local  orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale„.

Vasile Argatu este în prezent membru al Consiliului Local Sărata, iar primăria acestei comune este condusă de soţia acestuia, Irina Argatu.

Argatu este decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de trei ani.

Lăsați un comentariu

*