Vineri 26 Aprilie 2024, Actualizat acum 116 zile 12:00 am

 

Jandarmii băcăuani vor asigura ordinea la manifestările organizate cu prilejul sărbătoririi Rusaliilor Catolice

jandarmi la meciGruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine, siguranță publică și protecție a participanților pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătoarea Rusaliilor.

În perioada 13 — 16 mai 2016 Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va asigura măsurile specifice de ordine și siguranță publică premergător și pe timpul manifestărilor religioase prilejuite de sărbătorirea Rusaliilor Catolice în localitatea Ghimeș — Făget județul Bacău.

Măsurile specifice de securitate și protecție a participanților pe timpul desfășurării activităților religioase, comemorative și turistice vor fi asigurate independent și în cooperare cu alte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Jandarmii din cadrul dispozitivelor vor asigura buna desfășurare a manifestărilor ocazionate de acest eveniment, prevenirea și combaterea unor acte și fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice înainte, pe timpul și după terminarea acestor manifestări, identificarea și descurajarea acțiunilor de tip infracțional, a producerii de fapte antisociale.

Cu ocazia desfășurării acestui eveniment, JANDARMERIA recomandă participanților următoarele:

a) Activitățile stabilite trebuie să se desfășoare în mod pașnic și civilizat, fără a stânjeni folosirea normală a drumului public și fără a pune în pericol ordinea și liniștea publică, siguranța persoanelor, integritatea corporală, proprietatea publică și privată.

b) Sunt interzise actele de încălcare a ordinii, siguranței sau moralității publice, a drepturilor și libertăților cetățenilor, punerea în pericol a sănătății acestora, incitarea la violență publică și la manifestări obscene, contrare bunelor moravuri.

c) Să respecte recomandările forțelor de ordine (jandarmi, polițiști) și indicațiile acestora referitoare la modul de deplasare pe principalele căi de acces;

d) Să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, substanțe iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

e) Să nu desfășoare acțiuni de natură a împiedica desfășurarea normală a acestor manifestări cultural — religioase și să nu incite la asemenea acțiuni prin viu grai, manifeste sau mijloace audio — vizuale.

f) Să nu participe la evenimente în stare de ebrietate, să nu consume și să nu distribuie băuturi alcoolice sau droguri.

g) Să acorde o atenție deosebită modului de asigurare a bunurilor și obiectelor personale (genți, poșete, bagaje) precum și a celor cu valoare (bijuterii, aparate foto, video, telefoane mobile).

h) Să nu lase copiii nesupravegheați.

i) Să nu parcheze autoturismele decât în zonele special amenajate în acest sens și să nu lase la vedere bunuri de orice fel în interiorul acestora.

Lăsați un comentariu

*