Marti 19 Februarie 2019, Actualizat acum 49 zile 12:00 am

 

Un avocat și un ofițer de poliție din Bacău, trimiși în judecată. Vezi pentru ce!

judecatorUn ofițer de poliție din cadrul Biroului 6 de Poliție Rurală din comuna Traian, județul Bacău, Mircea Alexandru Stănciulescu, și un avocat din cadrul Baroului Bacău, Dragoș Constantin Tănasă, au fost trimiși în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Bacău Stănciulescu se află în prezent în stare detenție, pentru executarea unei pedepse privative de libertate, și este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.
Tănasă este cercetat sub sub control judiciar pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la luare de mită.

În perioada 12 – 14 ianuarie 2013, inculpatul Tanasă Dragoș – Constantin, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacău, a intermediat pretinderea sumei de 1.500 euro, de către ofițerul de poliție, de la o persoană (denunțător în cauză) cercetată într-un dosar penal instrumentat de lucrători ai Biroului 6 de Poliție Rurală din comuna Traian, jud. Bacău.

Inculpatul Stănciulescu Mircea Alexandru a pretins, prin intermediul avocatului, suma de bani respectivă pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu, în sensul de a depune diligențele necesare în direcția soluționării favorabile a sesizării formulate pe numele denunțătorului, prin schimbarea declarațiilor date de părți sau neînregistrarea efectivă a dosarului penal.
Infracțiunea nu s-a mai concretizat, pentru că denunțătorul nu a reușit să mai facă rost de suma de bani pretinsă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Bacău, cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

Ping-uri pentru aceasta Știre

  1. Un avocat și un ofițer de poliție din Bacău, trimiși în judecată. Vezi pentru ce! | MoldovaNews.ro

Lăsați un comentariu

*