Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Pensionar din Bacău înșelat cu 800 lei

politieUn pensionar băcăuan a fost înşelat de un alt bărbat aflat la vârsta pensiei, care i-a luat 800 de lei sub pretextul recuperării unei sume de bani provenite din recalcularea pensiei.
Poliţiştii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Bacău au depistat un bărbat de 71 de ani, din Buhuși, bănuit de săvârșirea infracțiunii de înșelăciune, potrivit ziarulevenimentul. Acesta, în timp ce se afla pe strada Mihai Viteazu din Bacău ar fi acostat un bărbat de 78 de ani, din comuna Stănișești, pe care l-a informat că în este angajat al Casei de Pensii.

I-a spus celui înşelat că are de recuperat suma de 13.000 lei ca urmare a recalculării pensiei, şi că pentru a intra în posesia acestei sume de bani va trebui să plătească o chitanţă de 535 lei, plus o atenție pentru funcționara care se va ocupa de dosar. Convins, pensionarul de 78 de ani i-a înmânat bănuitului 800 lei și a rămas să-l aștepte pe acesta în zona centrală a municipiului Bacău, însă nu a mai apărut nimeni.

Polițiștii l-au depistat pe bărbatul bănuit de comiterea faptei și l-au condus la sediul unității de poliție, unde s-a luat măsura reţinerii acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, pe bază de ordonanţă. Ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

Lăsați un comentariu

*