Marti 23 Aprilie 2024, Actualizat acum 113 zile 12:00 am

 

Când vin ninsorile. Anunțul făcut de reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie

foto7-300x240Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Ion Sandu, a anunţat, marţi, că iarna nu va se va instala prea curând. El a spus în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii, care a avut ca temă pregătirea de iarnă, că primele ninsori ar putea să apară după 2 decembrie.

În perioada imediat următoare, 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, exceptând zona înaltă unde pot să apară lapoviţe sau ninsori foarte slabe. Începând cu 24 noiembrie, se răceşte puţin, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte este în continuare redusă, mai ales pentru zona de centru şi nord a ţării„, a spus directorul ANM.

El a adăugat că iarna se instalează dacă sunt îndeplinite mai multe condiții: temperaturi negative noaptea tot timpul, iar ziua temperaturi apropiate de zero.

„Aceste condiţii, din informaţiile pe care ANM le deţine în acest moment, pot să apară după 2 decembrie. Prin urmare, până în 2 decembrie poate să ningă în zona de munte şi slab la munte şi deal, dar nu sunt îndeplinite condiţiile pentru instalarea iernii„, a afirmat Sandu.

 

Lăsați un comentariu

*