Sâmbătă 04 Mai 2024, Actualizat acum 124 zile 12:00 am

 

Cum reuşesc 400 de oameni dintr-un bloc din Bacău să se încălzească, după ce Primăria le-a tăiat curentul

400 de oameni care traiesc intr-un bloc social din Bacau au ramas in frig in plina iarna. Pana acum, toti se incalzeau la calorifere electrice, insa, nimeni nu avea contor care sa si inregistreze consumul.

Drept urmare, Primaria a luat decizia sa le taie curentul si astfel, de aproape o saptamana, oamenii indura frigul.

Au gasit adevarate tehnici de supravietuire pentru a face fata frigului, altii ies ziua in fata blocului si se incazesc la un foc de tabara.

O femeie se poate considera, totusi, norocoasa. In camaruta mica in care traieste alaturi de un batran bolnav are o butelie. In timpul zilei mai aprinde focul la aragaz, insa pericolul intoxicatiei cu monoxid de carbon e mare. Peste noapte, cand totul ingheata in jur, a gasit o solutie.

Pun apa la incalzit in oala. De aici, pun cu cana in bidonas si pun langa el, in paturi, sa-i fie cald„, explica femeia.

Si o familie cu un copil mic abia se descurca. Acum o saptamana cand avea curent, era simplu. Dadeau drumul la calorifer, asa cum, de altfel, procedau toti locatarii. Primaria insa i-a deconectat de la energie si astfel indura frigul.

Necazurile i-au invatat sa se descurce in situatii care par fara de iesire.

Singura sursa de a incalzi copiii din casa sunt lumanarile acestea„, explica o mama.

Fiecare isi stie necazul, insa de ani de zile oamenii stau in aceeasi situatie. Locuiesc pe banii statului in garsoniere saracacioase, in care n-au platit nicioadata curentul electric. Si asta pentru ca niciuna din cele 270 de locuinte nu are contor care sa inregistreze energia consumata.

Oamenii sunt suparati ca Primaria a luat decizia de a opri furnizarea curentului chiar in aceasta perioada friguroasa a anului.

Sursa: stirileprotv.ro

Lăsați un comentariu

*