Sâmbătă 27 Aprilie 2024, Actualizat acum 117 zile 12:00 am

 

Locuitorii din Bacău au rămas fără apă potabilă din cauza ploilor abundente

Cei peste 180.000 de locuitori din municipiul Bacău au rămas fără apă potabilă, după ce furnizorul a oprit alimentarea cu apă brută din principala sursă de aprovizionare, din cauza creşterii accentuate a turbidităţii, provocată de ploi.

Apa potabila se va livra restrictionat in municipiu, cu debit redus, in zilele urmatoare, intrucât una dintre cele mai importante surse de alimentare a fost sistata, scrie desteptarea.ro.

Este vorba despre aductiunea de la Valea Uzului, care a trebuit inchisa de joi dimineata, de la ora 7.00, pentru ca apa bruta avea probleme serioase de calitate din cauza ploilor abundente din ultima vreme.

Prin urmare, tot de joi dimineata, in oras va ajunge mai putina apa, iar debitul scazut se va resimti la robinetele tuturor bacauanilor, in functie si de stocurile realizate din celelalte surse de apa ale orasului.

„Este posibil ca la reluarea programului de furnizare a apei potabile in anumite zone ale municipiului Bacau sa apara fenomenul de turbiditate”, a spus directorul general al Companiei Regionale de Apa Bacau, Razvan Gaina.

Lăsați un comentariu

*