Miercuri 24 Aprilie 2024, Actualizat acum 114 zile 12:00 am

 

„Război” pentru o licitaţie de 20 de milioane de euro în care sunt implicate doua firme din Bacău

Două cunoscute firme din Bacău sunt în război pentru 20 de milioane de euro, bani europeni într-un program major de investiţii. Ele s-au înscris la licitaţia pentru „Reabilitare reţele termice secundare din Municipiul Bacău”, însă modalitatea de derulare a achiziţiei publice le-a determinat să ajungă în instanţă.

Societatea comercială Amici SA Bacău a participat la licitaţie în asociere cu societăţile Aquaterm SRL Botosani, Hidroterm SA Roman, Teoval SRL Iaşi şi Coop Viridia Torino, iar Branpis SA Bacau a mers la aceeaşi licitaţie în asociere cu firmele Elsaco Electronic SRL Botoşani, Logstor SA şi Confort SA Timişoara.

Liderul primeia dintre asocieri, Amici SA Bacău, a declanşat o acţiune în instanţă de anulare a rezultatului procedurii de achiziţie publice, pe motiv că, în momentul stabilirii câştigătorului, Primăria Bacău ar fi încălcat mai multe acte normative, ceea ce a permis asocierii având ca lider Branpis să fie declarată câştigătoare.

Vezi aici actiunea in instanta in care sunt implicate cele doua firme din Botosani!

Asocierea al cărei lider este Amici Bacău cere anularea raportului procedurii în ceea ce priveşte decizia de adjudecare a licitaţiei în favoarea Asocierii Branpis, dar şi obligarea autorităţii contractante la reluarea procedurii şi la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea Amici în ceea ce priveşte propunerea tehnică si oferta financiara, precum şi la reevaluarea ofertei depuse de Asocierea Branpis sub aspectul neîndeplinirii criteriilor de calificare şi selecţie conform documentelor de calificare, a ofertei financiare şi a propunerii tehnice.

Astfel, asocierea având ca lider Branpis ar fi obţinut licitaţia prin nerespectarea a cerinţelor impuse prin fişa de date a achiziţiei. Astfel, câştigătorii licitaţiei ar fi avut cel puţin un asociat care nu ar fi avut dreptul de a participa la procedura de achiziţie publică pe motiv că ar îndeplinit defectuos mai multe obligaţii contractuale rezultate din nişte licitaţii anterioare.

De asemenea, unul dintre asociaţii Branpis a încălcat termenul de depunere a ofertei financiare, care a fost depusă după perioada de clarificări.

Aceeaşi asociere este acuzată de nedepunerea tuturor documentelor de calificare, dar şi de neîndeplinirea cerinţei privind experienţa similare.

Acţiunea judecătorească are loc la Curtea de Apel Bacău.

Lăsați un comentariu

*