Joi 25 Aprilie 2024, Actualizat 12:00 am

 

Un masterand băcăuan încearcă de patru luni să-şi echivaleze diploma obţinută în Japonia

Dupa patru luni de la revenirea de la studiile din Japonia, un masterand nu a reusit, inca, sa-si echivaleze diploma obtinuta in Tara Soarelui Rasare deoarece Ministerul roman al Educatiei se teme ca aceasta ar putea fi falsa.

Masterandul este Horea Sibisteanu, pe care l-am prezentat in urma cu jumatate de an cititorilor nostri.

El a terminat masterul in constructii la Universitatea Waseda din Tokyo si s-a intors in tara pentru a-si finaliza studiile. De patru luni, insa, tanarul nu a reusit sa-si echivaleze diploma, din cauza procedurilor greoaie impuse de Ministerul Educatiei.

De pe diploma obtinuta la Tokyo ii lipseste o apostila care sa certifice ca este originala.

Horea a luat legatura cu ambasada Japoniei, care s-a aratat dispusa sa puna apostila, insa, a intervenit o problema in momentul in care s-a dovedit ca diploma este de catifea.

Este o diplomă cartonată, pusă pe un suport de catifea şi atunci m-au întrebat dacă nu mai am altă diplomă pentru că acea diplomă nu poate fi echivalată. Ei nu pot să o distrugă pe aia punându-i acea apostilă pe ea şi de aici a început nebunia”, a declarat masterandul.

Horea incearca sa obtina un alt act de la Universitatea Waseda, cu ajutorul unui prieten din Japonia.

In fata acestei proceduri greoaie de echivalare, Universitatea din Iasi a decis sa suporte o parte a cheltuielilor de transport spre si dinspre Bucuresti: „Ceea ce poate Universitatea să facă pentru Horea, dincolo de, să spunem, zona umană şi de compasiune pentru tot acest zbucium, este să îi ofere posibilitatea ca măcar o parte din drumurile de la Iaşi la Bucureşti să poată fi susținute financiar”, a declarat Irina Lungu, prorectorul Universităţii Tehnice „Gh. Asachi” din Iaşi.

 

Sursa: Digi24

Lăsați un comentariu

*