Vineri 03 Mai 2024, Actualizat acum 123 zile 12:00 am

 

Vezi când va fi inaugurată pârtia modernă de schi de la Slănic Moldova!

Cu o lungime de aproape 1,5 kilometri şi o instalaţie de urcare cu o capacitate de 1.000 de schiori pe oră, cea mai modernă pârtie de schi din zona Moldovei va fi inauguratănîn luna februarie, în staţiunea balneo-climaterică Slănic Moldova, supranumită şi Perla Moldovei.

Amplasată în spatele Complexului Cerdac, pe versantul nordic al Muntelui Nemira, între altitudinile de 470 şi 720 de metri, pârtia va fi inaugurată la jumătatea lunii februarie.  Lăţimea medie a pârtiei este de 38 de metri, iar panta este de 17,1%, fiind catalogată la o categorie de dificultate medie-uşoară.  De asemenea, este dotată cu instalaţie nocturnă, tunuri de zăpadă artificială şi un telescaun cu o capacitate de 1.000 de persoane pe oră.

Potrivit autorităţilor locale, în prezent mai sunt necesare unele finisaje, dar dau asigurări că investiţia, de aproape 6 milioane de euro,dintre care 2 milioane de euro fonduri nerambursabile, va fi dată în funcţiune cel târziu la jumătate lunii următoare. Potrivit viceprimarului de Bacău, Ioan Rahău, pârtia de la Slănic Moldova este singura din judeţul Bacău şi se aşteaptă ca turiştii să vină nu doar din judeţ, ci şi din celelalte judeţe ale Moldovei şi chiar ale ţării.

Potrivit autorităţilor locale, proiectul pârtiei de schi a fost finanţat prin intermediul Programului Operaţional Regional (POR), axa prioritară 5 – „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului”.

Lăsați un comentariu

*