Vineri 19 Aprilie 2024, Actualizat acum 109 zile 12:00 am

 

Şocant! Copil legat cu hamul de pat la Spitalul Bacău

Un copil de la Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău a fost legat cu un ham de pat. Micuţul,  în vârstă de un an şi jumătate, a fost internat pe sectorul de sugari, însă fără aparţinători, mama sa fiind internată în Secţia de TBC a spitalului. El a ajuns la spital pe data de 27 decembrie 2013 cu o stare febrilă, fiind diagnosticat cu faringo-amigdalită acută

„În aceste condiţii, s-a apelat la un dispozitiv din comerţ, special pentru copii de vârstă mică, prin care acesta a fost legat de pătuţ, însă care îi oferea libertatea de mişcare. S-a apelat la această metodă pentru a preveni accidentarea la cap sau la membre a băieţelului. Situaţia în care se apelează la astfel de metode este una de extremă urgenţă atunci când personalul medical este ocupat cu alţi copii în administrarea medicaţiei sau alimentaţiei”, a declarat directorul spitalului din Bacău, Aurelia Ţaga.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Sănătăţii Raed Arafat, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bacău fac cercetări la faţa locului, MS cerând ca ancheta să vizeze atât cazul copilului legat de pat, cât şi condiţiile improprii din spitalul respectiv.

De asemenea, conducerea unităţii medicale va declanşa o anchetă internă la nivelul spitalului pentru a stabili exact pe ce perioadă a fost legat copilul, situaţia în care se apelează la o astfel de metodă fiind considerată una de „extremă urgenţă”.

Lăsați un comentariu

*