Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Fostul preot şi un gardian al Penitenciarului Bacău, trimişi în judecată pentru luare de mită

Fostul preot al Penitenciarului Bacău, Octavian Bălan, dar şi un agent al unităţii de detenţie, Gabriel Gârleanu, precum şi alte 12 persoane, au fost trimise în judecată de procurori pentru că au constituit o filieră prin care au introdus în puşcărie telefoane mobile şi alte obiecte interzise pentru deţinuţi. Procurorii Parchetului Tribunalului Bacău îi acuză şi de luare de mită . Atât preotul, cât şi gardianul de la Penitenciar au fost arestaţi preventiv în luna septembrie a acestui an.

Celelalte 12 persoane, din care două arestate preventiv, sunt acuzate de instigare la dare de mită, complicitate la luare de mită şi instigare la introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Octavian Bălan şi Gabriel Gîrleanu, în calitate de funcţionari publici cu statut special, au pretins şi primit, fiecare în parte, în perioada august – septembrie 2013, sume cuprinse între 250 – 400 lei, de la rudele persoanelor private de libertate. În schimbul banilor luaţi, susţin anchetatorii, cei doi angajaţi ai Penitenciarului Bacău şi-au încălcat atribuţiile de serviciu şi au introdus în penitenciar telefoane mobile pe care le-au înmânat unor deţinuţi.

Dosarul a fost pus pe rolul instanţei Tribunalului Bacău.

 

 

Lăsați un comentariu

*