Luni 06 Mai 2024, Actualizat acum 126 zile 12:00 am

 

Primarul din Luizi Călugara, arestat pentru 29 de zile. Mai sunt cercetaţi fostul primar şi directorul unei şcoli

Primarul Aurel Varga din localitatea băcăuană Luizi Călugara a fost arestat, joi, pentru 29 de zile după ce magistraţii Judecătoriei Bacău au admis propunerea de arestare preventivă a procurorilor. În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi fostul primar şi directorul Şcolii Generale nr. 1 din Luizi Călugara. Aceştia au primit interdicţie de a părăsi ţara.
În plus, mai sunt audiaţi şi câţiva consilierii locali care au semnat procese verbale de recepţionare a unor lucrări imaginare.

Primarul Aurel Varga este acuzat de procurori de instigare la abuz în serviciu, instigare la fals intelectual, instigare la fals în înscrisuri sub semnatură privată şi abuz în serviciu.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că, în perioada 2010 -2011, în calitate de consilier în cadrul Consiliului Local al comunei Luizi Călugara, i-a instigat pe primarul în exercitiu (…), pe directorul şcolii nr. 1 Luizi Călugara (…), precum şi pe alţi consilieri locali, să încheie contracte de lucrări cu două societăâţi comerciale cu obiect de activitate în domeniul construcţiilor civile, la preţuri supraevaluate şi fără respectarea prevederilor legale”, potrivit procurorilor.

Recepţia s-a făcut înaintea lucrărilor. Primarul şi-a recunoscut vina. În prezent, comuna este condusă de viceprimar.

Lăsați un comentariu

*