Marti 14 Mai 2024, Actualizat acum 134 zile 12:00 am

 

Gheorghe Flutur se laudă cu realizările lui Stavarache

Gheorghe Flutur a înfierat USL pentru lipsa şoselei ocolitoare a Bacăului * când a auzit că licitaţia a fost deja organizată, Flutur s-a schimbat la 180 de grade şi a declarat că este un merit al PDL.

Prezent în Bacău pentru alegerile de la organizaţia judeţeană a PDL, Gheorghe Flutur, secretarul general al democrat-liberalilor, a criticat USL pentru lipsa şoselei ocolitoare a Bacăului „Dacă ne uităm numai aici, în Bacău, e revoltător că nu aveţi şosea ocolitoare, deşi aveţi un USL cu 70% în Parlament şi nici nu se anunţă o astfel de investiţie pentru anul viitor”, a spus Flutur de la tribună. El a uitat că ani de zile, diverse personaje din PDL se băteau cu pumnii în piept că vor face şoseaua de centură – Constantin Scripăţ, Gabriel Berca sau Anca Boagiu sunt doar câţiva dintre ei. Mai mult, se pare că pe Flutur nu l-a informat nimeni că administraţia locală a găsit soluţii pentru finanţarea şoselei ocolitoare şi că CNADNR a terminat licitaţia. Când a auzit acest lucru a întors macazul şi a pus reuşita pe seama partidului său. „S-a demarat târziu această licitaţie. Foarte târziu şi să nu uităm că noi am demarat atunci procedurile”, a adăugat Gheorghe Flutur.
„Istoricul” şoselei
D
in păcate, istoria şoselei de centură îl contrazice pe Flutur. Proiectul a apărut în 2003-2004, când secretar de stat în Ministerul Transporturilor era Sergiu Sechelariu. În 2008, când Călin Popescu Tăriceanu şi liberalii au plecat de la Guvernare, le-au lăsat PDL un proiect al şoselei de centură, proiect pe care l-au pierdut, deşi exista finanţare de la Banca Mondială. Asta pentru că, Banca Mondială, pe 31 decembrie 2009 a retras banii deoarece nu a primit nicio cerere de finanţare de la Guvernul Boc.Şoseaua de centură a Bacăului a fost scoasă la licitaţie în aprilie 2013, finanţarea fiind asigurată de Fondul European de Dezvoltare Regională şi bugetul de stat. A fost câştigată de o companie turcească, însă ocupanţii locului doi – asocierea Max Boegl Romania SRL – Astaldi Italia au contestat rezultatele

Sursa: Evenimentul

Lăsați un comentariu

*