Duminică 19 Mai 2024, Actualizat acum 139 zile 12:00 am

 

Concesionarea Aeroportului Bacău cercetată de procurorii DNA

Directorul Aeroportului Bacău, Oana Chelaru, a mers, săptămâna trecută, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a dat explicaţii legate de concesionarea aeroportului către firma afaceristului Nelu Iordache, care se află în arest. Directoarea Regiei Autonome Aeroportul Internațional “George Enescu” Bacău a fost citat la Direcția Națională Anticorupție (DNA) București, pe 13 noiembrie.
De la 1 noiembrie contractul de concesionare cu firma Blue Aero s-a reziliat unilateral.

Societatea concesionară are de plătit Regiei trei miliarde de lei vechi din penalități și alte trei miliarde de lei vechi pentru chirii, pentru recuperearea cărora a fost făcută o solicitare în instanţă.

Procurorii din cadrul DNA l-au trimis în judecată pe Nelu Iordache, administrator al SC Romstrade, cercetat pentru schimbarea destinației fondurilor europene, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (61 de acte materiale), utilizarea cu rea-credință a creditului societății, delapidare cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată (136 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată, două infracțiuni de spălare de bani, două infracțiuni de înșelăciune.
Concesionarea aeroportului s-a făcut prin firma Blue Aero al cărei acţionar majoritar era Blue Air, iar 89% din Blue Air aparținea de Romstrade, adică lui Nelu Iordache.

Iordache a fost trimis în judecată în primăvară.

Lăsați un comentariu

*