Vineri 10 Mai 2024, Actualizat acum 130 zile 12:00 am

 

Preotul Penitenciarului Bacău, arestat pentru luare de mită, a primit interdicţia de a mai sluji

Preotul Penitenciarului Bacău, arestat la sfârşitul săptămânii trecute pentru luare de mită, a primit interdicţia de a mai sluji până la pronunţarea unei decizii definitive în cazul său. Slujbele religioase la unitatea de detenţie urmează să fie ţinute de alt preot.
Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a decis „oprirea de la cele sfinte” a preotului de la Penitenciarul Bacău, Octavian Balan, după ce acesta a fost prins cu patru telefoane mobile asupra lui pe care urma să le dea unor deţinuţi şi ulterior arestat preventiv, scrie Mediafax.

Conform Regulamentului de procedură al instanţelor disciplinare şi de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române, preotul Octavian Balan a fost oprit de la cele sfinte până la finalizarea anchetei instanţei civile şi pronunţarea unei hotărâri definitive. În ceea ce priveşte asistenţa religioasă la Penitenciarul Bacău, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a dispus asigurarea acesteia de către un alt preot„, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, Constantin Gherasim.

Potrivit Romania Tv, pe lângă interdicţia de a mai sluji, preotul Octavian Balan a fost suspendat din funcţie de către conducerea Penitenciarului Bacău, aceeaşi măsură fiind dispusă şi pentru agentul arestat în acelaşi caz.

Lăsați un comentariu

*