Duminică 28 Aprilie 2024, Actualizat acum 118 zile 12:00 am

 

Preotul care dota puşcăriaşii cu telefoane a plâns în braţele soţiei

Preotul Octavian Bălan (45 de ani), cel care, de zece ani, este duhovnicul deţinuţilor de la Penitenciarul Bacău, a fost arestat, sâmbătă, pentru 29 de zile. El este acuzat că ”alimenta” cu telefoane mobile deţinuţii închisorii, în schimbul unor sume de bani.

Preotul a fost prins în flagrant vineri dimineaţă, cu două telefoane băgate în şosete şi legate bine cu elastic. Alte două telefoane au fost găsite în maşina sa. Totodată, în buzunarele de la patrafir acesta avea suma de 800 de lei, bani luaţi ca şpagă de la familiile deţinuţilor, pentru serviciul furnizat. El profita de faptul că intra nepercheziţionat în penitenciar şi le dădea telefoanele deţinuţilor fie în timpul spovedaniei, fie prin intermediul unor agenţi din penitenciar cu care era mână în mână. Alături de Octavian Bălan, alţi patru angajaţi ai penitenciarului au fost arestaţi. Preotul a ieşit din sala de judecată vizibil bulversat, plângând, şi s-a oprit în braţele soţiei, care-l aştepta pe hol.

Cu toate că poartă haina sfântă de aproape două decenii, preotul Balan nu a fost considerat vreodată uşă de biserică. El a fost proprietarul unei şcoli de şoferi, apoi a adus maşini din Anglia şi Germania pe care le vindea în România. Părintele Balan a mai fost în vizorul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi în urmă cu aproximativ patru ani. Atunci, duhovnicul a fost acuzat că şi-ar fi construit vila din Săuceşti cu ajutorul unor deţinuţi scoşi la muncă. Surse din cadrul închisorii susţin că preotul ar fi scăpat basma curată invocând faptul că deţinuţii au lucrat doar la troiţa amplasată în faţa casei sale, dincolo de gard, adică pe domeniul public. Acum, poliţiştii susţin că el era capul reţelei din penitenciar.

Sursa: Click

Lăsați un comentariu

*